SÅ FUNGERAR PEEWEE SYSTEMET

PeeWee kattströ tillverkas av rent spån från Svensk gran och tall. Kattströt tillverkas av 100 % förnybara råvaror och är 100 % biologiskt nedbrytbart. Kattströt har dessutom den unika egenskapen att de absorberar mer fukt än alla andra sorters kattsand. Och sist men inte minst: alla obehagliga lukter absorberas fullständigt.

När katten kissar i kattlådan försvinner en del av urinen ned genom gallret till spånet i den undre lådan. Resten av urinen absorberas av kattströt i den övre lådan och blir till spån. När katten krafsar i spånet ramlar det ner i den undre lådan. Den övre lådan förblir ren och torr, precis som kattens tassar och ditt hem. Man behöver bara kasta bort det smutsiga spånet ur den undre lådan. När avföringen regelbundet tas bort med hjälp av den speciella lilla PeeWee-spaden, är allt som blir kvar en fräsch trädoft. PeeWee kattströ på 14 liter räcker upp till 4 månader.

PeeWee-systemet är ett miljövänligt och hälsosamt alternativ. Du sparar pengar och slipper smuts och skadligt damm.

PeeWee kattströ är 100 % biologiskt nedbrytbart och komposterbart. Vårt kattströ tillverkas av spån från omsorgsfullt utvalda svenska barrträd, gran och tall. Spånet från dessa träslag har hög absorptionsförmåga och neutraliserar ammoniakdoft. I motsats till andra träpellets som används till kattlådor finns det aldrig blad eller bark i vårt kattströ. Inga tillsatser används under tillverkningen. Varken doftämnen, lim, bindemedel eller andra kemikalier.
Spånet pressas samman under mycket högt tryck. Vid denna process uppnås en temperatur på ca 120° C vilket gör att eventuella sjukdomsalstrande organismer eller insekter neutraliseras. Det innebär också att vårt kattströ varken kan ruttna eller frysa.

Många andra sorters kattsand tillverkas av en sorts lera som inte är biologiskt nedbrytbar. Det damm som frigörs från detta material (till exempel när kattlådan fylls och när katten krafsar) kan vara skadligt för hälsan. Sådan kattsand är inte bara dåligt för miljön, utan även för människor och djur.