[glt language="Spanish" label="Español"]

Så fungerar det

PeeWee kattströ tillverkas av rent spån från Svensk gran och tall. Kattströt tillverkas av 100 % förnybara råvaror och är 100 % biologiskt nedbrytbart. Kattströt har dessutom den unika egenskapen att de absorberar mer fukt än alla andra sorters kattsand. Och sist men inte minst: alla obehagliga lukter absorberas fullständigt.

När katten kissar i kattlådan från PeeWee försvinner en del av urinen ned genom gallret till spånet i den undre lådan. Resten av urinen absorberas av kattströt i den övre lådan och blir till spån. När katten krafsar i spånet ramlar det ner i den undre lådan. Den övre lådan förblir ren och torr. Precis som kattens tassar och ditt hem. Man behöver bara kasta bort det smutsiga spånet ur den undre lådan. När avföringen regelbundet tas bort med hjälp av den speciella lilla PeeWee-spaden, är allt som blir kvar en fräsch trädoft. PeeWee kattströ på 14 liter räcker upp till 4 månader.

 

PeeWee-systemet är ett miljövänligt och hälsosamt alternativ. Du sparar pengar och slipper smuts och skadligt damm. 

Ofta förekommande frågor

Hur ofta ska man byta PeeWee kattströ i övre lådan?

Eftersom PeeWee kattströ reducerar upp till 81% av bakterier behöver man aldrig slänga oanvänt strö. Vi rekommenderar att tvätta kattlådan 2 gånger per år. Tvätta aldrig kattlådan med medel som doftar, som tilexempel citron.

Back to Index

Vilken storlek har PeeWee kattströ?

PeeWees pellets är 6mm.

Back to Index

Måste man använda PeeWee kattströ till era kattlådor?

Våra kattlådor är designade för att använda PeeWee kattströ. När katten kissar blir kattströt till spån och när katten krafsar ramlar spånet ner genom de små hålen i den övre lådan till den undre lådan. Spånet i den undre lådan slänger du i soporna. Använder man kattsand till PeeWees kattlådor kommer sanden att falla ner i hålen i den övre lådan. Om man använder PeeWee kattströ till en kattlåda som inte har dubbel botten kommer man endast att kunna ta bort de oanvända ströt eftersom det använda ströt blir till spån.

Back to Index

Kan man spola ner PeeWee kattströ i toaletten?

Ja, men vi rekommenderar att slänga spånet i soporna istället eftersom det kan bli stopp i toaletten. Det går bra att slänga kattens bajs i toaletten.

Back to Index

Vad innehåller PeeWee kattströ??

Vårt träströ innehåller endast spån från svensk gran och tall.

Back to Index

Vart tillverkas PeeWee kattströ?

Vårt träströ tillverkas i Mockfjärd, Dalarna.

Back to Index

Vilken kattlåda ska jag ha?

Vi har ett urval av kattlådor för olika sorters katter. Kattlådorna EcoHus och EcoMinor är till för katter som väger upp till ca 6 kg. Har du en större katt rekommenderar vi XL EcoDome eller XL EcoGranda.

Back to Index

Hur byter man från kattsand till PeeWee kattströ??

Börja med att lägga en näve PeeWee kattströ i den gamla lådan. Ställ den nya PeeWee-lådan med strö bredvid. Tillsätt succesivt strö i den gamla lådan tills du kan ta bort den helt.

Back to Index
BACK